Velhasıl Çok Sertizdir.

29 Mayıs 2008 Perşembe

Size Küçük İnsan Çeşitlerini Anlatmak İstiyorum vol.2

Bu kez size, daha önce de söz verdiğim gibi "hakedilmiş ve hakedilmemiş özgüven fazlası" konularını anlatacağım, çünkü bütün bunları bilmelisiniz. Küçük insan teferruatlıdır, çünkü küçük insan kurnazlık peşindedir, fesattır.

Hakedilmemiş özgüven fazlası sahipleri, bir skim olmadıkları halde kendilerini çok yukarda gören ve böyle gösterme çabasındaki insanoğullarıdır.
Erdem denilen şeyden haberleri bile yoktur ancak en erdemli onlardır sayın okuyucular. Hayatları boyunca mühim hiç bir şey başarmamışlardır. Başarmayı bırakın, en ufak bir çaba dahi göstermemişlerdir.

Hazırcıdırlar, bu yüzden kolaya alışmışlardır. Kolaya alışmış her insan gibi kendilerini dünyanın merkezi olarak görürler. Herkes ve her şey onlar için hazır, nazır ve kusursuz bir şekilde beklemelidir. Ellerini uzattıklarında erişebilmelilerdir her şeye. Durum böyle olmadığında ağır bunalımlara girerler, ve yine dünyanın merkezi olduklarını düşünürler. Bunalım süreçlerinde, herkese ne kadar problemli, üzgün, kırgın olduklarını göstermek için çabalarlar; böylece tüm ilgiyi kendi üzerlerine çekebileceklerini düşünmektedirler. Evet, her insandan kısa süreli olmak üzere toplam 1276187 kadar ilgi çekmeyi başarırlar.

Ne kişiliklerini geliştirmek, ne erdem sahibi olmak, ne insanların kendisiyle gurur duymasını sağlayacak ufak yahut iri çaplı başarılara imza atmak, ne de kendini zorluklarla harmanlayarak ileriki yaşantısı için daha sağlam karakterli bir insan haline getirmek için uğraşmamışlardır.
Bu kişilerin tek yaptıkları, hiç bir şey yapmamak ve kendinden nefret etmektir sayın okuyucular. Kendine olan nefretini, başkalarına kendisini efsane bir insanmış gibi göstermeye çalışarak gölgelemeye çalışır kişi. Sahip olduğu fazlaca egoyu haketmek için bugüne kadar hiç bir şey yapmadığı halde, -bu kişiler kolaya alıştıkları için , en ufak sorunlarda derhal bunalıma girerler ve ömürlerinin %92387908320 'ini bunalım sürecinde geçirirler- bu egoyu yakasında bir altın madalya gibi gururla taşırlar, ve kendileriyle nasıl da olmaması gerektiği kadar barışık olduklarını her fırsatta açığa çıkarırlar, çünkü kendilerinden nefret ediyorlardır. (Onlara hak vermeden duramıyorum, gerçekten de nefret edilmelidir onlardan. Ahhaha. Neyse, öhöm.)
Kendileriyle olan barışıklıklarını gerek (bakınız: Size Küçük İnsan Çeşitlerini Anlatmak İstiyorum vol.1) başkalarını kötüleyerek, gerek seks takıntısıyla yaşayarak (bakınız: çirkin insanlar nasıl sevişebiliyor?), gerek ortamın çiçeği, vazgeçilmezi olmak umuduyla herkesle kaynaşarak (bakınız: kankacı zihniyet), gerekse zeka küpü olduklarını iddia ederek (bakınız: şişman kızlar ezberci eğitim sistemimizde güzel kızlardan daha iyi ezber yapmışlardır daima) ispatlama çabasına girerler.

Kendinden nefret eden bu kişinin ilgilendiği birkaç dal vardır, ve o birkaç daldaki her şeyi bildiğini iddia eder. Bilmese de biliyormuş gibi yapar. Tabi ki o birkaç daldan tamamen bağımsız diğer tüm konularla ilgili her şeyi bildiğini de iddia edecektir ,(Nitekim bu kişilerin her şey hakkında söyleyecek bir sözü daima vardır, onlar hayatı laf dalaşından ibaret sanırlar ve tabiri caizse karşılarındakini göt ettiklerini düşündüklerinde sevinçten dört köşe vaziyetlerde gözlemlenirler.) ve bu iddiaların sonunda, konuşulan konuyu kesinlikle bir şekilde o ilgilendiği bir kaç daldan birine çekecek, ve çok iyi bildiği bu sularda yüzerken de ne kadar bilgili olduğunu kanıtlamak için konuyla ilgili-ilgisiz, gerekli-gereksiz bir bilgi bomardımanı yapacak, "düşmanını" "ekarde edecektir."


Bu kişiler hakkında daha uzun bir yazı yazmak isterdim ancak şu anda gerçekten işime gücüme yetişmem gerekiyor, çünkü öğlen oldu sevgili okuyucularım, her kimseniz işte herneyse.

Hakedilmemiş özgüven fazlası, kısaca "hiç bir skim olmadığı halde çok bir skimmiş gibi gezen, saygı duyulacak hiç bir şey yapmadığı halde saygı bekleyen" insan müsveddelerinin tapulu malıdır.

Bu bağlamda Hakedilmiş özgüven fazlası da, yukarıdaki tasvirin tam tersi kişilikteki bir insanın biraz fazlaca ego sahibi olması demektir, ki zannımca bu çeşitteki fazla ego sağlıklıdır, parazitin virüsün kişiye, sıcakkanlı insanlara yapışabildikleri kadar fazla yapışamamalarını sağlar.

Şimdilik bu kadar. Vol.3'de görüşmek üzere. İnsan olun, hadi bakıyim.

Çav.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Aslinda nefret degil bu.Tam aksine.Bambaska birsey fakar ortaya da hafif karisik.Kebaptan bir dunya istemiyoruz ne de olsa.Kizdin mi nefret dolu olursun sen.Ben daha hic yasamadim.Sadece.Sen soyledin.Ben.






Inandim.